Search
Close this search box.

Ristinmuotoista rakkautta

Missä olisinkaan tänään 70-vuotiaana, ellen olisi 45 vuotta sitten saanut kuulla elävää sanomaa Jeesuksesta ja ristinmuotoisesta pelastavasta rakkaudesta jokaista ihmistä kohtaan? Missä olisinkaan, ellen olisi avannut sydämeni ovea Hänelle ja minulle olisi tuolloin julistettu anteeksiantoa ja elämisen muutoksen mahdollisuutta?

Missä olisinkaan ilman tuota uskollista ristinmuotoista rakkautta, kun tasan 30 vuotta sitten kuulin sairastuneeni akuuttiin leukemiaan ja luulin, että aikani oli lähteä tästä ajasta? Missä olisinkaan, kun 18 vuotta sitten kuulin sairastuneeni rintasyöpään ja tein elämän päättymisen inventaariota Jumalan edessä? Joko nyt oli aikani lähteä? Ei ollut, vaan sama ristinmuotoinen rakkaus kantoi eteenpäin, niidenkin vuosien läpi.

Mihin olisinkaan turvautunut ja paennut ihmissuhteiden karikoissa ja henkilökohtaisissa myrskyissä, jopa tsunameissa, ellen tuntisi Armahtajaa, joka on sanonut: ”Älä pelkää. Minä olen sinun kanssasi. Älä arkana pälyile, minä olen sinun Jumalasi. Minä autan sinua. Minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.” Nuo sanat ovat kultakirjaimin kirjailtu sieluni seinämiin.

Mihin turvautuisin näinä outoina aikoina, kun sanomat sodista ja pahan vallasta enenevästi tulvivat tietoisuuteeni eri medioiden kautta? Kaikenlainen epäinhimillinen kärsimys pakottaa huokaamaan, missä olet Jumala. Ristinmuotoinen Rakkaus valvoo ja toteuttaa oman Sanansa maailmassa. Yksi Hänen nimistään on Rauhanruhtinas. Hän rohkaisee: – Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi. Ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. (Fil.4:6-7)

Scroll to Top