Aasin lahja

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva
To, 14.1.2021 -- Virpi Tammelin

Seurakuntamme täyttäessä 100 vuotta, on tämän juhlavuoden kunniaksi nimetty hanke ”100 lahjaa”. Ikärikkaan seurakunnan jäseninä meitä haastetaan ideoimaan ja tekemään jotain, mistä näkyy elävä syke meissä. Nykyisessä, koettelevassa pandemian ajassa monet ihmiset ovat ahdistuneita, turhautuneita, masentuneita ja väsyneitä. Tarpeita on kaikkialla. Jeesus on seurakunnan pää, joka elää ja voi hyvin. Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Lahja -teemaa pohtiessani mieleeni muistui vuosien takaa itseäni puhutteleva tarina Pikku-Aasista.

Pikku-Aasi oli kutsuttu muiden eläinten mukana kuninkaan syntymäpäiville. Kuningas oli rakastettu ja korkea-arvoinen. - Mitä ihmettä voisin antaa kuninkaalle, aasi pohti surullisena. Sen tunnisti sisällään sanat: - Olet vain aasi, ei sinulla ole mitään kyllin arvokasta. Kelpaat vain kantamaan raskaita taakkoja. Se huokaili hiljaa kulkiessaan. Sen luo lensi värikäs punatulkku, joka oli matkalla kuninkaan juhliin. Se kertoi aasille, että oli tehnyt kuninkaalle upouuden laulun ja odotti päästäkseen esittämään sen. Kun se oli lentänyt tiehensä, pikku aasi jäi yksin murheensa kanssa. Toiseksi aasin luo ilmestyi vanha viisas pöllö, joka kysyi syytä aasin suruun. Kuultuaan vastauksen, pöllö sanoi: - Mutta sinullahan on ihan paras lahja kuninkaalle! Rakastatko sinä kuningasta? Haluatko nähdä hänet onnellisena? Aasi vastasi: - Kyllä, ainoa haluni on rakastaa ja palvella kuningasta koko sydämestäni. Pöllö kehotti aasia menemään kuninkaan juhliin ja sanomaan hänelle nuo sanat.

Juhlapaikalle tullessaan aasi näki suuren joukon kuninkaan ystäviä tuomassa lahjojaan. Vuorollaan aasi seisoi kuninkaan edessä: - Minulla ei ole muuta lahjaa kuin se, että ainoa haluni on rakastaa ja palvella sinua kuningas koko sydämestäni. Aasi yllättyi, sillä kuningas tuli sen luo, hymyili onnellisena ja sanoi, että aasin lahja oli hänelle kaikkein arvokkain. Sitä samaa hän toivoo ennen muuta kaikilta ystäviltään, kaikilta valtakuntansa jäseniltä.

Jeesus on kuin tuon tarinan kuningas. Mekin voimme antaa lahjana Herralle ennen muuta kiitoksemme ja rakkautemme. Se on hänelle kaikkein arvokkainta. Pyhä Henki tekee meidät eläväksi, kun viivymme Hänen lähellään. Siinä Hän voi uskoa meille omia ideoitaan ja varustaa meitä niitä toteuttamaan. Siunatkoon Herra seurakuntaamme kuin myös kaikkia kristillisiä kirkkoja ja seurakuntia.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.
Toimistomme palvelee puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Asiakasvastaanotto on suljettu toistaiseksi.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
MobilePay 63470