Uusia alkuja

Käyttäjän Pekka Havupalo kuva
To, 29.12.2022 -- Pekka Havupalo

Jumala on luonut ympärillemme monia ilmiöitä, jotka viestittävät uuden alun mahdollisuudesta. Jokainen uusi päivä kutsuu korjaamaan eilisiä virheitä ja elämään tänään viisaammin. Jokainen uusi viikko on vielä kirjoittamaton seitsemän päivä jakso, jonka sisältöä alamme maanantaiaamuna rakentaa. Jokainen uusi kuukausi sulkee edellisen kuukauden oven ja avaa näkymät seuraavaan. Jokainen vuodenvaihde on aivan erityinen tapahtuma, jossa voimme kiittää Jumalaa kaikesta hyvästä, mitä olemme menneen vuoden aikana saanet kokea. Samalla saamme aloittaa Uutta Vuotta turvautuen Jumalaan ja rukoillen hänen johdatustaan jokaiseen vuoden päivään.

Myös vuodenaikojen vaihtelu kertoo vahvasti uusista aluista. Kun kevään vihreys ja kesän kukinta vaihtuvat syksyn harmauteen ja talven kylmyyteen, kaikki ei ole lopullisesti ohi. Uusi kevät herättää eloon sen, mikä niin pitkään näytti kuolleelta. Samoin on meidänkin elämässämme. Älä heitä toivoasi pois silloin, kun elämä ahdistaa, kun sisimmässä myrskyää, kun kaikki arvokas ja kaunis tuntuu kuolleelta. Usko kellon ja kalenterin viestiin uusista aluista. Turvaudu vuodenaikojen sanomaan elämästä harmauden ja kylmyyden jälkeen.

Vahvin viesti, joka koskaan on kirjoitettu uusista aluista, näkyy katsellessa Jeesuksen ristinkuolemaa Raamatun lehdiltä. Jeesus kantoi meidän syntimme, kärsi meidän rangaistuksemme ja kuoli meidän sijastamme, että meillä voisi olla todellinen uusi alku. Samoin kuin Jeesus nousi haudastaan, mekin voimme Jeesukseen turvautuen nousta siitä, mihin olemme juuttuneet, vapautua siitä, mihin olemme kahlitut ja herätä elämään synnin unesta.

Olkoon uusi vuosi uusien ja kauniiden alkujen vuosi. Olkoon se lämmön ja turvan vuosi. Olkoon se rukouksen ja palvelun vuosi. Olkoon se täynnä Jeesuksen läsnäoloa ja hyvyyttä.

Pekka Havupalo

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
MobilePay 63470