Ajatuksia Glow’n jälkeen

Olen blogitekstiä aiemminkin kirjoittanut musiikista ja sen asemasta omassa elämässäni. Tästäkin sellainen tulee. Istuskelin vajaa viikko takaperin seurakunnan bussissa matkalla Tampereelle Glow -festareille. Tapahtumassa esiintyjinä oli suuri joukko entisiä ja nykyisiä Suomi -gospelin nimiä. Konserteissa sai istua ja fiilistellä hienoja kappaleita ja antaa niiden tuoda mieleen niitä muistoja, joita niihin oli omasta nuoruudesta tarjolla. 

Huomasin myös, että moniin kappaleisiin sai ihan uutta syvyyttä näin aikuisena, kun erilaiset elämäntilanteet ja elämänkokemukset nostivat niistä esiin aivan uusia puolia, jotka todella puhuttelivat. Ehkä muutama vuosikymmen sitten olin keskittynyt enemmän siihen miltä kappaleet kuulostivat. Nyt sai antaa kappaleiden sanoituksien upota syvälle omaan sisimpään.

Kun katseli lavalla osaa jo harmaantuneita ja ikääntyneitä muusikoita, syntyi suuri arvostus sille, mitä he ovat kristillisen musiikin eteen Suomessa tehneet. Moni heistä on raivannut tietä meille nuoremmille soittajille, jotta meillä on ollut mahdollisuus palvella omilla soittolahjoillamme seurakunnissa. He ovat ottaneet vastaan palautetta ”räimerokista” ja siitä, millä ja miten on soveliasta soittaa seurakunnissa. Onneksi he ovat pitäneet kiinni siitä kutsusta ja näystä, jonka ovat saaneet. Palaute heille ei aina ole ollut kannustavaa ja rakentavaa.

Samalla nousi mieleen myös suuri kiitollisuus omasta kotiseurakunnasta ja siitä, miten monipuolisesti musiikki meillä on saanut olla mukana seurakunnan arjessa monissa eri muodoissa jo pitkään ja saa olla sitä tänäänkin. Muista rukouksin seurakuntamusiikin nykyisiä vastuunkantajiamme. Voimme rukoilla myös sitä, että nousisi uusia ”talentteja” palvelemaan rohkeasti omilla musiikkilahjoillaan meidän seurakunnassa ja seurakuntamne parhaaksi. Musiikki todella puhuttelee ja kokoaa ihmisiä yhteen. Lopuksi pieni katkelma ehkä yhdestä omasta mielestäni hienoimmasta suomigospel biisistä ja sanoituksesta. Siunausta syksyysi!


Sun ristis luo johtaa tänään askeleeni
Käsin sidotuin kaipaan vapauteen

Eessäs pieneks kasvaa saan, tuntea uudestaan
Jälleen rakkautes parantaa

       Taisteluni, Bass´N Helen

Scroll to Top