Search
Close this search box.

Pääsiäisviikon torstai: Jeesuksen viimeiset sanat

Tänään on pääsiäisviikon torstai, ja se on päivä, jolloin muistamme Jeesuksen viimeisiä sanoja ennen Hänen kuolemassa. Silti hän pystyi ajattelemaan muita ja antamaan heille rakkautta ja anteeksiantoa.

Nämä sanat ovat hänen lahjansa meille, sillä ne kertovat hänen rakkaudestaan, armostaan ja anteeksiantamisestaan .

“Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät.” Tämä on hänen rakkautensa osoitus. Hän ei vihannut niitä, jotka olivat häntä vastaan, vaan hän halusi heidän pelastuvan. Hän antoi anteeksi kaikille, jotka kääntyivät hänen puoleensa.

“Totisesti minä sanon sinulle: tänään olet minun kanssani paratiisissa.” Tämä on hänen toivonsa osoitus. Hän ei hylännyt syntistä ryöväriä, joka oli hänen vierellään, vaan hän lupasi hänelle iankaikkisen elämän. Hän avasi taivaan portit kaikille, jotka uskoivat häneen.

“Äiti, katso poikasi. Poika, katso äiti.” Tämä on hänen huolenpitonsa osoitus. Hän ei unohtanut äitiään, joka oli suruissaan, vaan hän antoi hänelle uuden perheen. Hän yhdisti opetuslapsensa ja äitinsä rakkaudella.

Jeesus sanoi myös:

“Kaikki on täytetty.” Tämä on hänen voittonsa osoitus. Hän ei luovuttanut, vaan hän teki sen, minkä oli tullut tekemään. Hän maksoi syntiemme hinnan ja sovitti meidät Jumalan kanssa.

Jeesuksen viimeiset sanat ovat tärkeä muistutus siitä, että Jumala rakastaa meitä ja on valmis antamaan anteeksi meidän syntimme. Ne rohkaisevat meitä myös rakastamaan ja antamaan anteeksi toisillemme.

Mitä me sanoisimme viimeisinä sanoina perheelle tai ystäville?

Ehkä me sanoisimme: “Rakastan teitä.”, “Olen ylpeä teistä.”, tai ehkä me sanoisimme: “Anteeksi.”

Jeesuksen sanat ovat inspiraation lähde meille kaikille. Ne muistuttavat meitä siitä, että meidän pitäisi rakastaa toisiamme, antaa anteeksi ja elää elämäämme niin, että se olisi Jumalan tahdon mukaista.

Hyvää pääsiäistä!

Jorge.

Scroll to Top