Search
Close this search box.

Vapaus

”Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus.” 2.Kor. 3:17

Tämä Päivän Sana pysäytti minut muutama viikko sitten ja jäin sitä ”makustelemaan”. Se tuntui hyvältä ja avasi jotain sisimmässäni. Lue sinäkin se vielä uudelleen. Omaksu se ja ota se itsellesi lahjana vastaan, ja mikä lahja! Olla vapaa!

Kun me rukoilemme Jeesuksen nimessä, Hänen henkensä on läsnä meidän keskellämme tai rukoillessamme yksin Hänen Henkensä on siinä sinun kanssasi. Me siis saamme nauttia vapaudesta Jeesuksen nimessä ja olla Hänen läsnäolossaan, me saamme olla vapaita kaikesta muusta sekä vapaita myös sielunvihollisen vaikutuspiiristä. Rukouksessa ja ylistämisessä on voimaa, koska siinä Herran Henki ON läsnä! Ja Hänen läsnäolossaan me muutumme ja rakennumme hengessämme, mutta myös käytökseltämme.

”Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen.” Gal. 5:1

Pidetään kiinni tästä Jeesuksen meille jokaiselle ristin kuolemalla antamasta vapaudesta. Meillä on etuoikeus nauttia siitä ja levätä Kristuksessa. Muistakaamme silti valvoa omaa tilaamme ja rakastaa toinen toistamme, kuten kirje galatalaisille kehoittaa:

”Teidät on kutsuttu vapauteen, veljet. Mutta älkää tämän vapauden varjolla päästäkö itsekästä luontoanne valloilleen, vaan rakastakaa ja palvelkaa toisianne.” Gal. 5:13

Valvotaan ja ei vaienneta omaatuntoamme, kun se huomauttaa meitä vaan ojentaudutaan tällöin sen mukaisesti. Tämä palkitsee meidät pitkässä juoksussa ja kääntää meidät pikkuhiljaa toimimaan enemmän ja enemmän Jumalan mielen mukaisesti, jos vain annamme Pyhän Hengen tehdä työtään meissä ja kuuntelemme Häntä.

”»Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.” Matt. 24:42

Meillä on syytä valvoa ja rukoilla. Rukoillaan ,koska se vahvistaa ja rakentaa meitä, Jeesuksessa olemme voittajan puolella! Rukouksessa me saamme rukousvastauksia, voittoja, parantumista niin sisäisesti kuin fyysisesti, mutta ennen kaikkea, me saamme nauttia Jeesuksen läsnäolosta elämässämme ja tietää, että kerran pääsemme Hänen nimessään perille, Jeesuksen ristintyön ansiosta.

”Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” Room. 8:37-39

”Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana. Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta.” Ef. 6:14-18

Siunausta adventtiaikaan!

Marjut Rantala

Scroll to Top