Israel-työ

 

ISRAEL-TILAISUUDET:

16.11. klo 18 Paula Junttila Berliinistä, mielenkiintoiset Euroopan näkymät.

 

Monet Raamatun kirjoitukset aukeavat oikeassa merkityksessä vasta alkuperäisympäristössä, Raamatun maassa ja alkukielellä kuten esim. Ps. 23: "Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään, virvoittavien vetten tykö hän minut johdatta."

Juudean erämaan pikkuruiset nurmikkotypyt ovat kaukana suomalaisista vehreistä niityistä- kuumassa erämaassa todellakin tarvitaan paimenta johdattamaan! 

 

Jerusalemin raamatunkääntäjien koti tarjoaa mahdollisuuden eri maista tuleville raamatunkääntäjille opiskella ja syventyä Raamatun sanomaan sen alkuperäisessä ympäristössä mahdollistaen jatkossa tarkemman raamatunkäännöksen omalle äidinkielelle. Raamatunkääntäjien koti on toiminut 20 vuotta suomalaisten rukousten ja lahjoittajien varassa, se on ollut monelle vapaaehtoiselle myös mieleenpainuva ja siunattu palvelupaikka.Lisätietoja http://www.bibletranslators.org/

Katso raamattukodin perustajien ja johtajien Mirja ja Halvor Ronningin haastattelu TV7:ssä. 

 

Israelin profeetat ennustaneet yli 2500 vuotta sitten tänä päivänä toteen käyviä asiota, joita omin silmin katselemme.

Sakarja 8:22 "Ja monet kansat, väkevät pakanakansat, tulevat Jerusalemiin etsimään Herraa Sebaotia, etsimään Herran mielisuosiota."

Tänäkin vuonna lehtimajanjuhlien aikaan tuhannet kristityt ympäri maailmaa tulivat koolle Jersualemiin, yksistään ICEJ:n (Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö) järjestämille juhlille rekisteröityi reilut 4500 ihmistä.

(Kuva, Maarit Kattilakoski) https://uudetaskeleet.wordpress.com/matka-israeliin-lehtimajanjuhlien-ai...

 

 

Hesekiel 34:13 "minä vien ne pois kansojen seasta ja kokoan ne muista maista, tuon ne omaan maahansa ja kaitsen niitä Israelin vuorilla..".Uudet maahanmuuttajat tulevat ja opettelevat oman kielen uudestaan, joka on päässyt unohtumaan vuosisatojen vainoissa, vaikka juutalaiset perinteet ovatkin säilyneet ainakin osittain. Euroopan levottomuuksien myötä juutalaisten takaisinpaluu on lisääntynyt huomattavassa määrin. Raamatun sana toteutuu tarkalleen ja rohkaisee näin meitäkin uskomaan sen luotettavuuteen!

FIDA:n juutalaistyön koordinaattori Mari Palomäki:

- Yksi suuri kiitosaihe on se, miten ovet Euroopan juutalaisten pariin ovat aukeamassa. Olemme saaneet lähettää Berliiniin juutalaisten pariin lähetin. Ilokseni olen saanut huomata miten monet ovat ottaneet minuun yhteyttä koskien juuri Euroopan juutalaisten pariin kokemaansa kutsua. Nyt on Euroopan juutalaisten aika! Tällä hetkellä työtä tehdään juutalaisten parissa Fidan kautta Unkarissa, Saksassa ja Espanjassa. Rukoillaan, että saisimme lähettää lisää työntekijöitä Euroopan muihinkin maihin. Kun antisemitismi nostaa päätään voimakkaasti, on meidän aika nousta ja lähteä, pukea ylle Jumalan koko sota-asu, josta Paavali kirjoittaa Ef.6. luvussa.


Lue lisää: www.davar.fi

 

UNKARIN JUUTALAISTYÖN ENSIHEDELMÄÄ:

Anna-Maria ja Jouni Pursiainen ovat olleet FIDA:n juutalaistyössä Unkarissa Budapestissa. He ovat luoneet yhteyksiä paikallisiin juutalaisjärjestöihin, ja sen hedelmänä on avautunut työ holokaustista selvinneiden vanhusten parissa. He ovat voineet välittää rakkautta henkilöille, jotka ovat kokeneet koko elinajan syrjintää ja halveksuntaa.
Pursiaisten mukana on Suomessa vieraillut juutalaisjärjestön edustajia tutustumassa mm. FIDA:n kirpputoritoimintaan ja samalla suomalaisiin kristittyihin. Vieraat ovat olleet hieman yllättyneitä suomalaisten laajasta Israel-rakkaudesta.

Turun Helluntaiseurakunta on kannattamassa  Pursiaisten perhettä. Voit halutessasi tukea heitä  srk:n lähetyskassan kautta /viesti: Israel-työ. Voit myös neuloa villasukkia, ne tulevat todelliseen tarpeeseen kylmissä kivitaloissa.  Sukat menevät suoraan perille Pursiaisten kautta. Toukokuussa 2014-2015 seurakuntamme Israel-tiimi vieraili Budapestissa, jolloin saamme olla välittämässä  avustustuotteita eteenpäin.

Lue lisää www.davar.fi (Euroopan juutalaistyö)

Pursiaiset Golgatalla, Jerusalemissa, Israelissa

 

ISRAEL- INFO :

 

27.3 -3.4.2016 kevätmatka Israeliin, matkanjohtajina Seija Sarkkinen ja muusikko Saila Seurujärvi, oppaana Harri Kröger.

- Ohjelmassa on Raamatun historiallisten (Gennesaretin järven alue, vuorisaarnan vuori jne) kohteiden lisäksi mm. Golanin (Israelin hedelmätarhat) alueella kraaterijärvi ja tutustuminen Hulan laakson mielenkiintoiseen pioneerihistoriaan.

- Pohjoisen kukkaloistosta kauniista näkymistä laskeudumme maailman matalimpaan paikkaan (-400 m merenpinnan alapuolelelle) Kuolleelle merelle, missä annamme mineraalien hoitaa ihoamme. Siitä nousemme Juudean erämaan kautta yli 800 m korkeuteen Jerusalemiin, suuren kuninkaan kaupunkiin, Israelin pääkaupunkiin, joka on täynnä mielenkiintoisia kohteita, hajuja, makuja, erilaisten ihmisten kirjoa, todellista eksotiikkaa!

- Etelässä vierailemme beduiinien  kulttuurikeskuksessa tutustuen Aabrahamin aikaiseen vaelluskulttuuriin (mahdollisuus kameliratsastukseen) ja näemme mini-Israelin pienoiskoossa ym.

 

Israel-yhdyshenkilöiden yhteystiedot

Kuvassa vas. Vesa ja Elisabet Liuska, vesaliuska[at]gmail[dot]com, gsm 050 438 3945 ja oik. Jouko ja Hanna Pursiainen, jouko.pursiainen[at]pp.inet[dot]fi, gsm  045 129 6463

Seija Sarkkinen (tiedotus + ICEJ:n Varsinais-Suomen yhdyshenkilö)

Seurakuntalaisia rohkaistaan ottamaan yhteyttä yhdyshenkilöihin ja tiimin jäseniin.

Linkit