Onko merkitystä?

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva
To, 20.9.2018 -- Virpi Tammelin

Mietin tämänkertaisen blogin aihetta ja merkitystä. Kuka lukee näitä? Kenelle kirjoitan? Ihmisillä on kiire. Netti on täynnä tekstejä. Itsekin silmäilen päivittäin eri uutisotsikoita, usein ähkyyn asti. Luettavaa riittää vaikka aamusta iltaan, jos silmät kestävät ja muuten jaksaa. Otsikko joko kiinnostaa tai ei. Tykkään keksiä otsikoita. Sisällön tuottaminen on kokonaan eri asia. Pelkkä tykkääminen ei riitä, vaikka kuinka saisi iloa kirjoittamisesta. Ilman rukousta sanat ovat tyhjiä ja merkityksettömiä.

Näin vuosia sitten unen, missä pitelin käsissäni kynää. Se oli halvassa muovikotelossa, mutta hinta oli korkea. Halusin sen, vaikka mietin, ettei tässä ole järkeä. Kun aloin kirjoittaa sillä, paperi meni rikki. Vein sen takaisin kauppaan ja ihmettelin siellä. Minulle sanottiin, että kynään kuuluu virtajohto, jota ilman se ei toimikaan. Tuo uni on elänyt matkassani siitä lähtien. Kynä on annettava rukoillen Pyhän Hengen virtaan. Silloin paperikin pysyi ehjänä.

Istun koneen ääressä ja ihmettelen. Joskus tuntuu, että kaikki on jo kirjoitettu ja sanottu. Annan kynän virtajohdon Herran varaan ja rukoilen: Kiitos rakas Jeesus, että kuolit ristillä syntieni tähden ja koko maailman syntien. Puhdista sydämeni veressäsi. Armoosi turvaten saan olla matkalla taivaan kirkkauteen. Se on elämän merkityksistä tärkeintä.

Kiitos myös tästä hetkestä. Annan kynäni Henkesi virtaan. Sinun ovat kaikki merkitykselliset sanat. Pyydän Jeesus, että yllätät jonkun lukijan kosketuksellasi. Ympäröi hänet rakkaudellasi, upota armoosi. Sinä olet hyvä ja lupaat antaa tulevaisuuden ja toivon. Ole lähellä kärsivää ja neuvotonta juuri nyt. Lohduta surevaa. Ja anna seuraavien lupauksen sanojesi olla kuin tatuoituja yksinäisyydessä huokaavan sieluun: Minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti. Amen.

Huomaan mielessäni liikkuvan ja soivan Anna-Mari Kaskisen säkeet hänen laulustaan:

Sinä olet aamuni valo.
Sinä iltani kirkkaaksi teet.
Olet nuotion hehkuva palo,
liekit muut ovat sammuneet.
Sinä olet virtaava vesi,
jonka äärellä janooni juon.
Sinun valtavan rakkautesi,
sanoin haurain näin julki tuon.

Kaksi viimeistä säettä kertovat tämänkin blogin merkityksestä.

Se on yritys haurain sanoin tuoda julki Jumalan loputonta rakkautta.