Herra on kunnian Kuningas

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva
To, 10.1.2019 -- Virpi Tammelin

”Nostakaa päänne te portit, kohotkaa korkeiksi, te ikuiset ovet! Kunnian kuningas tulee. Kuka on tämä kunnian kuningas? Hän on Herra, väkevä ja voimallinen, Herra, voimallinen sodassa (Ps.24:7-8) .

Seurakunnassamme on juuri päättynyt ”Rukous kansakunnan puolesta” -konfferenssi, missä vieraili Michael Kimuli Ugandasta. Yllä olevaan psalmiin viitaten Kimuli muistutti, että rukoilijat on asetettu portinvartijoiksi kansakuntien, kaupunkien, kylien, sukujen ja perheiden sekä yksilöiden elämän porteille. Portteja on paljon ja vihollinen hyökkää niitä vastaan. Jokaisen omassa elämässä näitä portteja ovat mm. silmät, korvat, kädet, jalat ja mieli. Mitä päästämme ko. porteista sisälle, ei ole samantekevää. Voimme julistaa portit kuuluvaksi Herralle, kunnian Kuninkaalle. 

Siunaus on yli-sukupolvinen. Lause on myös ote Michael Kimulin puheesta. Kirjoittaessani ajatuksen muistiin, näin sieluni silmin erityisen tapahtuman vuosikymmenten takaa omasta elämästäni. Kun täytin 10v, sain onnittelukortin uskovalta tädiltäni, lähetystyöntekijä Vappu Uotiselta Amerikasta. Kortissa luki:- Saakoon Jeesus sinut kokonaan omakseen, tätä rukoilee Vappu-täti. Luin ja ihmettelin, mitä se tarkoittaa. Tänään ymmärrän. Tätini rukous ja siunaus kantoi ja siihen tuli vastaus 15 vuoden jälkeen. Tulin uskoon ja uudestisynnyin Jumalan perheeseen, kun kortin saapumisesta oli kulunut monta rosoista vuotta. Myös tätini oli muuttanut jo taivaan Kotiin. Kortti on tallessa ja siunaa edelleen. Tuo tätini rukous, että Jeesus saisi minut kokonaan omakseen, on elämässäni joutunut monta kertaa testiin. Vieläkö pysyt uskossasi? Jeesus on pitänyt kiinni ja armo on riittänyt. Tämä tapaus  rohkaiskoon meitä kaikkia rukoilemaan sukujemme puolesta, julistamaan perhekuntiemme ja sukujemme portit kuulumaan Herralle.

Pian uskoon tuloni jälkeen sain käytännössä vahvistuksen Jumalalta siitä, että Hän huomioi  huokauksemmekin. Hän kuulee kaikki rukoukset. Lapseni oli tuolloin alakouluikäinen. Yhtenä päivänä hän ei ollut tullut sovittuna aikana pihalta kotiin. Meillä oli sovittu aika lähteä matkalle ja oli kiire. Kävelin hermostuneena edestakaisin ja huokaisin äänettömästi sydämessäni: - Jeesus, lähetä hänet kotiin heti. Hetken päästä ovikello pirahti ja poika oli siinä. Hän sanoi silmät kirkkaana: - Tulin heti, kun huusit.

Jeesuskin rukoili. Kunnian Kuninkaamme tarvitsi yhteyttä Isään kaikessa. Mekin tarvitsemme ja saamme viettää aikaa Hänen kanssaan. Taivaan Isän puhelinnumero on voimassa ja kaikkia kuullaan. Psalmi 50:15 sanoo: Avuksesi huuda minua hädän päivänä. Minä tahdon auttaa sinua ja sinun tulee kunnioittaa minua.