Armopassi

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva
To, 9.1.2020 -- Virpi Tammelin

Matkalle lähtijän on hyvissä ajoin tarkistettava passinsa voimassaolo, joka on nykyään viisi vuotta. Jos on hankittava uusi passi, tarvitaan tuore valokuva ja passista on maksettava siitä säädetty hinta. Passia voi joutua odottamaan, ennen kuin sen saa noutaa sovitusta paikasta.

Ihmisen, joka tahtoo lähteä matkalle, jonka päämääränä on taivas ja iankaikkinen elämä, on myös vastaanotettava ja omistettava itselleen passi, jonka sisältö kertoo uskosta Jeesukseen henkilökohtaisena Vapahtajanaan. Sitä passia ei voi rahalla ostaa. Sen saa omakseen ilmaisena lahjana, kun pyytää sitä rukouksessa. Sen voimassaolo on omistajansa elinikä. Se on joka hetki tarjolla jokaiselle henkilökohtaisen kuvan ja nimen kera. Sen nimi on ARMOPASSI.

Olen joskus kuvitellut, millaista olisikaan, jos täällä ajassa seurakuntien ja kirkkokuntien ovilla jokaiselle sisääntulijalle tehtäisiin armopassintarkastus. Onko armo tallella? Onko armon etsijöitä? Onko valepassilla matkaa tekeviä? Katosiko armo kiireeseen? Monenlaista kulkijaa monenlaisilla ovilla. Millä perusteella aiot kerran päästä taivaaseen?

Olen katsonut usein TV7:ssä tulevaa haastatteluohjelmaa nimeltä Koputus. Sitä toimittaa ystäväni Tuula Ketola Vaasasta. Tuulalla on tapana kysyä viimeiseksi haastateltavaltaan, millä perusteella tämä aikoo kerran päästä perille taivaaseen. Minua siunaa se, miten kukin henkilö, joka on kokenut elämässään Jumalan ihmeitä, vastaa nöyrästi, että vain ja ainoastaan armon perusteella. Jeesuksen täytetyn työn perusteella.

Armon perustalla kaikki ovat samalla viivalla. Sana sanoo: ”Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla, ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen ARMOSTAAN, sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa” (Rm.3:23-24).

Armossa on hyvä jatkaa matkaa alkaneella uudella vuosikymmenellä.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

 
Toimisto avoinna ma, ti ja to 10-13, ke 11-13.
Perjantaisin suljettu.