Kristuspäivä 2017

Käyttäjän Toivo Pohjolainen kuva
To, 16.11.2017 -- Toivo Pohjolainen

Lauantaina 2. päivä joulukuuta kokoontuu Turkuhalliin tuhansia kristittyjä eripuolilta Suomea eri kirkkokunnista ja herätysliikkeistä rukoilemaan kotiemme, maamme ja koko maailman puolesta. Kokoontuminen on jatkoa vuoden 2008 Kristuspäivälle ja se on yksi reformaation merkkivuoden ja Suomi 100-juhlavuoden kristillisistä päätapahtumista. 

Pääjuhlassa yhteinen rukous tulee näkyväksi, kun maamme kaikkien kuntien vaakunaliput tuodaan ristin muotoon Turkuhallin areenalle. Mukana on kaikkien kirkkokuntien ja hengellisten liikkeiden johtajia. Valtiovallan tervehdyksen juhlaan tuo pääministeri Juha Sipilä.

Rukous on yhdistänyt kansaamme ennenkin. Heinäkuussa 1944 Karjalan kannaksella käytiin epätoivoista taistelua kansamme olemassaolosta ja vapaudesta. Silloin tasavallan presidentin puoliso Gerda Ryti esitti radiossa vetoomuksen: ”Kuullessamme radiosta Turun Tuomiokirkon kellon kahdentoista lyönnit, on sopiva hetki yhteiselle rukoukselle synnyinmaamme puolesta. Hiljentyköön siis jokainen kansamme jäsen tuona hetkenä rukoukseen Kaikkivaltiaan eteen.”

Rukous, Kristus ja risti yhdistävät kristittyjä yli kirkkokuntarajojen. Viime vuosina on yhteiskunnassamme saanut voimakkaasti sijaa ajatus, että kansakuntamme kristillinen perimä ja arvomaailma eivät saisi enää nykyaikana näkyä arkipäivässämme. Saakoon tämä Kristuspäivä osaltaan kääntää kansamme katseet ja mielet päivän keskiöön, Kristukseen.