Millaisesta elämästä haaveilet?

Käyttäjän Sakke Kankaanpää kuva
Ke, 8.8.2018 -- Sakke Kankaanpää

Haaveiletko elämästä, jossa rauha ja ilo vallitsee olosuhteista huolimatta? Haaveiletko elämästä, jossa saat nähdä Jumalan ihmeitä arjen ja juhlan keskellä? Haaveiletko elämästä, jollaista olet lukenut raamatun sankareiden eläneen? Tai elämästä, jollaista tämän päivän uskon sankarit elävät? Elämästä, jossa Jumala toimii ja sairaat paranevat?

Kuullessamme tai lukiessamme kertomuksia suurista uskon sankareista me voimme alkaa haaveilla samanlaisesta elämästä. Elämästä, jossa Jumala on lähellä ja olo on turvallinen, vaikka kuinka ympärillä myrskyäisi. Ikävä kyllä turhan usein tuo haaveilu loppuu lyhyeen ja toteamme, ettei sellainen ole meille mahdollista. Onhan meidän elämässämme sitä ja tätä ja tuota. Ei siis pysty, joten turha haaveilla.

Toisaalta kertomukset Jumalan sankareista voi nostaa meissä esiin kateutta. Miten tuollainen heppu, vaikka Paavali, sai elää Jumalaa lähellä, vaikka alunperin vainosi kristittyjä. Mitä hänessä on parempaa kuin minussa; miksi Jumala käytti tuota miestä niin paljon enemmän kuin minua? Pitääkö minunkin ensin olla jotenkin paha ennenkuin kelpaan?

Tiedätkö, minulla on sinulle uutisia. Jumalan lähellä elämisestä ei tarvitse jäädä haaveilemaan eikä uskon sankareita kadehtimaan. Jumala tarjoaa meille kaikille samaa. Ei ole väliä oletko ollut uskossa päivän tai viikon tai vaikka 70 vuotta. Koskaan ei ole liian aikaista tai myöhäistä lähestyä Jumalaa. Kun me lähestymme Häntä, Hän kyllä lähestyy meitä!

Jokainen voimakkaasti Jumalan käytössä ollut tai oleva mies tai nainen on ihminen, ihan kuten sinä ja minäkin. Kukaan ei ole täydellinen ja siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, Jumala haluaa meitä käyttää ja olla meitä lähellä.

Etsi Jumalaa ja uskon, että saat elää Jumalan ihmeiden keskellä. Jumala on luvannut meille yliluonnollisen rauhan hänen lähellään. Se rauha ei horju olosuhteiden horjuessa. Jumala ei horju.

Millaisen elämän todella haluat? Valinta on sinun.