Kunpa joku olisi kertonut

Käyttäjän Sakke Kankaanpää kuva
To, 8.8.2019 -- Sakke Kankaanpää

Työkavereiden kanssa vähän väliä vitsailemme niskajumeista kärsiessämme, että kunpa joku olisi meille kertonut säännöllisen venyttelyn työpäivän aikana auttavan välttämään jumeja ja niiden aiheuttamia päänsärkyjä. Jos vaan joku olisi meille kertonut, niin tottakai olisimme venytelleet. Kun se kerran auttaa ja on meille hyväksi. Mutta kun ei tästä ikinä puhuta. Tai siis, puhutaanhan siitä silloin tällöin. Mutta vain lehdissä ja tv:ssä ja radiossa ja työterveydessä ja... Mutta kunpa joku sanoisi selkeästi. Tokihan me tekisimme, jos vaan meille olisi kerrottu.

Havahduin tässä eräänä iltana siihen, että kamppailin rauhattoman olon kanssa. Kun olen lähellä Jumalaa ja vietän Hänen kanssaan riittävästi aikaa rukoillen, ylistäen ja lukien Raamattua, niin rauhaton ja ahdistava olo ei juurikaan iske. Mutta kuitenkin se iskee silloin tällöin ja niissä hetkissä saa huomata olevansa liian kaukana yliluonnollisen rauhan antavasta Jumalasta ja Hänen ihanasta hoitavasta läsnäolostaan. Siinä hetkessä tuona iltana tajusin itsekseni vitsailevani, että kunpa vaan joku olisi minulle kertonut. Kunpa joku olisi selkeästi sanonut, että Jumalan lähellä meillä on rauha. Eihän sitä voi tietää omasta kokemuksesta tai Raamatun ilmoituksen perusteella tai mitenkään muutenkaan. Kunpa joku olisi kertonut. Tokihan me etsisimme Jumalan kasvoja ja Hänen läheisyyttään, jos meille vaan olisi kerrottu. Eikö niin.

Haluan rohkaista sinua (ja minua) näin syksyn lähestyessä hakeutumaan aktiivisesti Jumalan lähelle.Tartutaan Raamattuun ja etsitään sinne kätketyt aarteet, jotka Jumala on halunnut meille kertoa. Ylistetään Jumalaa ja etsitään Hänen läheisyydestään tarvitsemamme rakkaus ja hyväksyntä. Annetaan Hänen kertoa meille, mitä Hän haluaa meille puhua. Otetaan vastaan Hänen tarjoamansa rauha, joka käy kaiken ymmärryksemme yli. Se kantaa silloinkin, kun olosuhteet puhuvat rauhaa vastaan.

Nyt meille on kerrottu!

Siunattua alkavaa syyskautta!