Edessä on tärkeä vuosi elämässäsi

Käyttäjän Mikko M. Viljanen kuva
To, 27.12.2018 -- Mikko M. Viljanen

On aika suunnata tulevaan, uuteen vuoteen 2019. Mietimme millaisia valintoja on edessämme ja mitä muutoksia pitäisi tehdä. Siihen en osaa antaa sinulle neuvoa, mutta haluan muistuttaa sinua yhdestä asiasta. Mitä ikinä teetkin Jumalan kanssa, on se suurinta maailmassa ja arvokkainta mitä kukaan voi tehdä.

Olin aikanaan järjestämässä kristillistä nuorten tapahtumaa. Tiiminä teimme paljon töitä tapahtuman eteen. Olimme yhteydessä lukuisiin eri tahoihin saadaksemme tavoittelemamme osallistujakunnan. Saimme myös kokea ihmeellistä Jumalan johdatusta ja valtaa. Varasimme näyssä meille ennustetun artistin, ja esityksen vaatiman kaluston ilman, että meillä oli tietoakaan rahasta. Parin puhelun jälkeen ihmeen kautta meillä oli tarvittavat rahat, ja jäin ihmettelemään kuinka suuri on voima siinä, että uskossa kulkee Jumalan kanssa Hänen suunnitelmassaan. Sitä voisi varmaan jotenkin verrata siihen, mitä israelilaiset ja Mooses saivat aikanaan kokea. Niin, itse asiassa ei tarvitse vain verrata, kyse on samassa voimassa vaeltamisesta.

Kun tapahtuma sitten läheni, huomasin pohtivani miten merkittävä tai tärkeä sen haluaisin olevan, olimmehan nähneet paljon vaivaa isolla joukolla. Mietin kuinka paljon ihmisiä sinne olisi tultava, jotta se olisi kaiken vaivan arvoinen. Satoja, kymmeniä vai vähemmän? Riittäisikö yksi? Ja tulin siihen tulokseen, että vaikkei tapahtumaan tulisi kukaan, niin jos sen järjestäminen edes pieneltä osalta on saanut olla tuomassa jotakuta ihmistä lähemmäs Jumalaa, tai on vaikuttanut jonkun osalta jollain tavoin pelastuksen vastaanottamiseen, on se kaiken arvoista. Niin merkittävä on yhden ihmisen pelastus. Nimittäin, jos ajatellaan yhden ihmisen sielun iankaikkisuusarvoa, se on suunnaton. Vaikka laskettaisiin yhteen kaikkien maailman ihmisten ikä, ja kaikkien koskaan eläneiden ihmisten ikä, ja sitten verrattaisiin sitä yhden ihmisen ikuisuuteen, olisi kaikkien ihmisten elämän yhteenlaskettu pituus ikuisuuteen verrattuna vain häviävä pisara valtameressä. Tuosta alkaen olen ymmärtänyt paremmin miten tuloksia pitäisi arvioida.

Me saamme olla osa suuressa Jumalan suunnitelmassa. Vaikka kuuluisia kansainvälinen saarnaaja järjestäisi tapahtuman, joka vaikuttaisi miljooniin ihmisiin, niin Jumalan todellisuudessa sekin on vain pieni osa paljon suurempaa suunnitelmaa. Ei ole tärkeää voimmeko vaikuttaa yhteen vai miljooniin. Tärkeintä on olla osa oikeaa suunnitelmaa. Se on asia, jota meidän tulisi tavoitella ja johon meidän tulisi keskittyä.

Jumalan on koko todellisuus ja ikuisuus. Se osa, jonka me ihmiset saamme tehdäksemme, voi meidän silmissämme vaihdella melkein mitättömästä valtavaan ja massiiviseen, mutta Jumalan kokonaisuuteen suhteutettuna on aina kyse sitoutumisesta ja palvelemisesta. Ja kun palvelemme Häntä ja sitoudumme Hänen tahtoonsa kulkeaksemme Hänen kanssaan, on aina kyse suurimmasta mahdollisesta riippumatta siitä, millaisena se meille ihmisille näyttäytyy. Tämän haluan sinun muistavan alkavana vuonna elämässäsi.

Mikko M. Viljanen