Taivaallinen älypuhelin

Käyttäjän Miika Havupalo kuva
To, 17.5.2018 -- Miika Havupalo

Olen oikein mieltynyt älypuhelimeeni. Huomaan tuntevani puhelimeni kädessäni liiankin usein. Joskus miltei tahtomattani, totutun tavan mukaan, ojennan käteni kohti luuria katsoakseni Facebookkia tai jotain muuta. Ymmärrän, että jos en pidä puhelimen akkua ladattuna, en voi nauttia puhelimestani. Mustaa ruutua on tylsä tuijottaa pidemmän aikaa.

Suhteemme Pyhän Hengen kanssa on meille joskus kuin älypuhelin. Olemme kiinnostuneita siitä, näpräämme sitä ja saatamme kehittää erilaisia tapoja liittyen puhelimenkäyttöön; tässä tapauksessa siis suhteessamme Jumalan Henkeen. Kun virtaa riittää, homma toimii. Joskus kuitenkin tuntuu, että puhelin takkuaa tai tuijotamme vain mustaa ruutua. Ihmettelemme mikä on vialla ja ajattelemme, että ehkäpä Jumalan Henki ei vain nyt jaksa olla läsnä. Todennäköisempi vaihtoehto on, että puhelimen lataus on unohtunut.

Rukous, Raamatun lukeminen ja palvonta on ikään kuin virtajohto, jonka laitamme töpseliin, eli Jeesuksen valtaistuimeen. Henkemme on jo ladattu Kristuksen kirkkaudella, mutta tuo rakkauden, rauhan, ja ilmestyksen voitelun tulisi päästä valtaamaan sielumme kapasiteettia. Kun ohjaamme sielun ihmisemme samanmieliseksi Jumalan Hengen totuuden kanssa, on kanavat auki virransiirrolle. Tämä uskon ja Jeesukseen keskittymisen kautta tapahtuva virransiirto innoittaa ja mahdollistaa Jeesuksen tuntemista ja kokemista elämässämme. Tuloksena on hengellisen älypuhelimemme henkiin herääminen, jonka erilaiset sovellukset tulevat ulottuvillemme rikastuttamaan arkielämäämme.

Jumalan valtakunta Pyhän Hengen vaikutuspiirissä ei ole verrattavissa vanhaan Nokian 1110 versioon, vaan pikemminkin upouuteen iPhone X:ään. Hengen voitelun vaikutuspiirissä on jatkuva virta päivityksiä ja uusia ominaisuuksia Jeesuksen täyteyden tuntemisessa. Kun sitä meille rahatta tarjotaan, niin miksi emme heittäytyisi prosessiin, jossa Jumala päivittää meitä yhteistyökykyisiksi sen kanssa, mitä Hänen kirkkautensa tuotekehittelyssä on aivoiteltu meidän rikkaudeksemme?