Koti

Käyttäjän Matti Kivinen kuva
Ma, 9.9.2019 -- Matti Kivinen

Muutamien seurakuntien slogan on ”Tervetuloa kotiin!” Osuvasti sanottu. Kotiin on aina mukava tulla. Koti on paikka, jossa saan levätä ja hengähtää monista arjen kiireistä ja samalla ladata poweria seuraavaan päivään tai askareeseen. Kotona saan viettää aikaa läheisteni kanssa. Kotona saan olla oma itseni, rakastettu juuri sellaisena kuin olen.

Seurakunta kotina, siinä on varmasti paljon samaa. Tulemme monesti seurakuntaan arjen kiireiden keskeltä. Meillä saattaa kiireiden lisäksi olla huolia ja murheita, joita elämä meille kaikille toisinaan jakaa. Seurakunta on (tulisi olla) paikka, jossa me arjen haasteiden keskellä elävät saamme tuntea, kuinka meitä rakastetaan ja meistä välitetään. Meitä tuetaan ja autetaan elämän eri vaiheiden yli. Meidät hyväksytään, vaikka meissä monia puutteita olisikin. Saatamme käyttäytyä huonosti ja räiskyä oikein kunnolla, mutta silti meitä ei suljeta ulkopuolelle.

Olemmeko aina onnistuneet olemaan kodin omainen paikka, jossa me kaikki saamme kokea olevamme tervetulleita? Emme varmasti, koska me epätäydelliset ihmiset muodostamme seurakuntakodin. Emme aina osaa olla ja toimia toistemme kanssa.

Haluamme seurakuntana kutsua ihmisiä lähelle Jumalaa ja toista ihmistä. Haluamme olla paikka, jossa meidät kohdataan ja me aktiivisesti kohtaamme muita. Haluamme oppia tuntemaan ihmisiä, joita keskuudessamme on. Haluamme kannustaa ja tukea jokaista elämän eri vaiheissa, niin huipulla kuin pohjalla. Haluamme olla paikka, jossa jokainen saa kokea olevansa tervetullut ja rakastettu.

Olemme matkalla, jossa meillä on selkeä tavoite. Yhdessä rukoillen ja Jumalan apuun turvaten voimme askel kerrallaan päästä tavoitetta lähemmäksi.