Hidas puhe ja kankea kieli

Käyttäjän Matti Kivinen kuva
Ke, 2.9.2020 -- Matti Kivinen

En ole mikään kovin puhelias ja ekstrovertti kaveri. Mieluummin vetäydyn tarkkailemaan ja kuuntelemaan sivummalle, kun muut ottavat tilan haltuun. Monissa tilanteissa tunnistan itsestäni Mooseksen tuntemukset hänen juttutuokiossa Jumalan kanssa ”… minulla on hidas puhe ja kankea kieli…”

Tästä syystä olen tottunut ilmaisemaan itseäni ja palvelemaan enemmän tekemisen kuin puhumisen kautta. Tykkään puuhailla kaikenlaista niin kotona kuin seurakunnassa. Kotona ja mökillä saa purkaa energiaa ja ajatuksiaan nikkarointiin ja nauttia ns oman käden jäljestä. Seurakunnassa olen saanut touhuta ja palvella mukana mm monissa musajutuissa ja iloita siitä miten homma toimii hyvien ystävien ja muusikkojen kanssa.

Itselle ongelmallista on ollut se, että olen toisinaan hakenut sille mitä olen hyväksyntää tekemisen kautta, myös suhteessa Jumalaan. Ajatuksen tasolla toki ymmärrän, että sitä kelpaa Jumalalle ja toisille ihmisille sellaisena kun on ilman jatkuvaa tekemistä, mutta miten saada oma sisin ja ymmärrys myös sisäistämään se fakta. Se on toisinaan haastavaa.

Eräs kirjailija on todennut, ettemme voi omilla teoillamme saada Jumalaa rakastamaan meitä enemmän. Hän myös jatkaa, ettemme voi teoillamme saada häntä rakastamaan meitä vähemmän. Tähän ajatukseen olen monesti pysähtynyt. Tämän päivän Raamatun kohdassa todettiin: ”Joka aamu on Herran armo uusi, suuri on hänen uskollisuutensa.” Vaikken eilen pystynyt elämään ja olemaan siten kuin olisin halunnut, niin tänään(-kin) olen hyväksytty ja armahdettu. En siksi, että yritän touhuta ja tehdä itseäni jotenkin hyväksytymmäksi, vaan siksi, koska hän rakastaa. Minua ja sinua!

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.
Toimistomme palvelee puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Asiakasvastaanotto on suljettu toistaiseksi.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
MobilePay 63470