Sinä olet ihme

Käyttäjän Markku Tuoriniemi kuva
To, 6.2.2020 -- Markku Tuoriniemi

Rm 19. ”sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. 20. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,”

Meillä on tähän Jumalan tekojen tarkkailuun paremmat mahdollisuudet, kuin meitä ennen eläneillä ihmisillä. Ymmärrämme paremmin tämän maailmankaikkeuden valtavat mittasuhteet. Varsinkin elämään liittyvä hienosäätö ja monimutkaisuus kertovat meille jotain siitä, millainen meidän Jumalamme on. 

Jatkan vähän siitä, mihin edellisessä kirjoituksessani jäin. Meissä jokaisessa arvioidaan olevan jotain 37 biljoonaa solua, ne jokainen tietävät paikkansa ja tehtävänsä. Ne valtavat ihmeet, joita meissä koko ajan tapahtuu, ovat meille täysin käsittämättömiä. Osaat valmistaa monimutkaisia proteiineja, jotka ovat kuin pieniä koneita, suorittaessaan elimistössäsi erilaisia tehtäviä. Osaat säädellä omaa lämpötilaasi, verenpainettasi ja kaikkia mahdollisia elämän toimintoja uskomattoman täsmällisesti tiedostamattomilla kyvyilläsi.

Vielä tänäkin päivänä on ihmisiä, jotka kehtaavat väittää, että tämä kaikki on evoluutioteorian mukaisesti syntynyt itsestään. Se on kuitenkin kaikilta osiltaan täysin mahdoton ajatus. Otan esimerkin elämän kehityksestä ensimmäisestä alkusolusta ihmiseksi. Jätän pois yhden suurimmista kysymyksistä, miten elämä alkujaan syntyi. Mietitään nyt vain kehitystä yhdestä solusta ihmiseksi. Evolutionistit ovat ”laskeneet” elämän syntyneen noin 4 miljardia vuotta sitten. Tämän kehityksen olisi varmaan pitänyt tapahtua jokaisen yksittäisen solun kohdalla niin, että kehityksen tuloksena yksilöön jostain ilmestyi taas uusi solu, joka sitten löysi myös paikkansa ja tehtävänsä. Jotta tuo muutos jäisi pysyväksi, täytyy tämän uuden solun omistavan yksilön vallata koko populaatio, koska muutenhan varsinkin savullisessa lisääntymisessä ne yksilöt, joilla tätä solua ei ole, kumoaisivat tämän tapahtuneen muutoksen. Tämä valtaus pitää tietysti tapahtua perimän kautta, koska eihän tämä uusi ominaisuus pysty hyppimään yksilöstä toiseen muulla tavalla. Siis siinä populaatiossa kaikkien niiden, joilla tätä uutta solua ei ole, pitää kuolla sukupuuttoon, jotta tuo uusi solu voisi jäädä pysyväksi ominaisuudeksi populaatiossa. Vähän tässä kehitykselle tulee kiire, mikäli aikaa oli vain 4 miljardia vuotta. Jokaisen uuden solun täytyy tietysti synnyttyään suorittaa tämä sama valtausprosessi jäädäkseen vallitsevaksi ominaisuudeksi. Tein leikillisen laskelman. Ihmisessä on siis 37 biljoonaa solua ja aikaa 4 miljardia vuotta. Jokaiselle solulle jää aikaa vallata koko populaatio noin yhden tunnin verran. Mikäli uskot edes joltain osin luontaisen kehityksen olevan mahdollista, voisitko selittää minullekin, miten tämä uusien solujen lisääntyminen itsestään on mahdollista, jotta minäkin voisin uskoa siihen.

Tämä valtava maailmankaikkeus on ihme, elämä on ihme ja sinä olet ihme. Älä enää koskaan ajattele, että sinulla ei ole mitään arvoa.  Sinulla on ja sitä paitsi sinä omistat potentiaalisen mahdollisuuden voittaa itsellesi iankaikkisen elämän. Älä vähättele itseäsi, äläkä missään tapauksessa luovuta ja luovu kaikesta siitä, mikä sinua odottaa.

Haluan tässä tuoda esille vielä yhden valtavan ihmeen. Jumala on tehnyt tähdet, joita on joidenkin arvioiden mukaan 10 000 triljoonaa kappaletta. Mikäli olet antanut elämäsi Jeesukselle, koko sinun elämäsi on valtava ihme ja sinä saat loistaa tässä maailmassa kuin tähdet. Älä väheksy tätä tehtävääsi! 

Fil 2:12. ”Siis, rakkaani, samoin kuin aina olette olleet kuuliaiset, niin ahkeroikaa, ei ainoastaan niin kuin silloin, kun minä olin teidän tykönänne, vaan paljoa enemmän nyt, kun olen poissa, pelolla ja vavistuksella, että pelastuisitte; 13. sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi. 14. Tehkää kaikki nurisematta ja epäröimättä, 15. että olisitte moitteettomat ja puhtaat, olisitte tahrattomat Jumalan lapset kieron ja nurjan sukukunnan keskellä, joiden joukossa te loistatte niin kuin tähdet maailmassa, 16. tarjolla pitäessänne elämän sanaa,”

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.
Toimistomme palvelee puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Asiakasvastaanotto on suljettu toistaiseksi.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
Viitenumero 90010
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28
Viitenumero 90023

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
Viitenumero 90094
MobilePay 63470