Hyvän elämän salaisuus

Käyttäjän HokkanenJ kuva
To, 2.5.2019 -- HokkanenJ

Meille on opetettu, että elämä on lyhyt – Älä siis tuhlaa aikaasi. Kiire valtaa elämän ja eteenpäin liikutaan kovalla vauhdilla, eikä vauhtia uskalleta hidastaa ja katsota minne tie on johtamassa. Välillä kiireisen arjen keskellä näemme vain suoran ja otamme sprintin viimeisillä voimin, vain huomataksemme, että mutkan takana onkin vielä toinen suora, ja silloin muistetaan, että ei kyseessä ollutkaan sprintti vaan, maratooni. Miten kiireisen arjen keskellä voidaan siis löytää hyvän elämän salaisuus kun kaikki voimat tuntuvat loppuvan liian aikaisin?

Jeremian kirja alkaa vaikuttavilla sanoilla: ”Jo ennen kuin minä muovasin sinut äidinkohdussa, minä tunsin sinut. Jo ennen kuin synnyit, minä pyhitin sinut ja asetin sinut kansojen profeetaksi (Jer.1:5).”

Kohta on minulle rakas ja se muistuttaa minua siitä, että myös minut Jumala tuntee ja niin kuin Jeremiallekin, niin on Jumala minullekin antanut tehtävän. Mutta luettuamme tämän, käännämme sivuja ja luemme Jeremian elämän vaikeuksista kivuista ja yksinäisyydestä, jonka keskellä hän eli. Huomaamme, että hohdokas kutsun alku, muuttuikin pian odottamattomaksi painajaiseksi. Mieleeni nousee kysymys elikö Jeremia tästä huolimatta hyvän elämän?

Jos arvioimme hyvää elämää tai yltäkylläistä elämää josta Jeesus puhui, ulkoisten olosuhteiden kautta tai pankkitilin sisällön perusteella, voimme hukkua kysymysten suohon tai yksinkertaisesti todeta, että Jeremia ei elänyt hyvää elämää.

Jeremian kirjan kohta 16:7-8 kätkee sisäänsä kuitenkin hyvän elämän salaisuuden. Siellä sanotaan näin,
”Siunattu on se mies, joka luottaa Herraan ja jonka turvana Herra on. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka levittää juurensa puroon asti. Ei se pelästy helteen tuloa, vaan sen lehdet pysyvät vihreinä. Kuivanakaan vuonna ei sillä ole hätää, eikä se lakkaa hedelmää tekemästä.”

Uskon, että jokainen ihminen voi halutessaan elää hyvää elämää, koska se ei ole sidottu omaisuuteen tai olosuhteisiin, vaan katoamattomaan salaisuuteen, Jumalan rakkauden kokemiseen. Hyvän elämän salaisuus on siinä, että matkan paahtavimmassakin aavikossa, matkaaja turvaa ja luottaa Jumalaan ja saa häneltä voiman jatkaa maratoniaan ja lopulta pääsee voittajana perille ja näin jo matkallaan, saa kokea Jumalan rakkauden ja sen totuuden, että myös hänet Jumala tuntee.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.
Toimistomme palvelee puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Asiakasvastaanotto on suljettu toistaiseksi.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
Viitenumero 90010
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28
Viitenumero 90023

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
Viitenumero 90094
MobilePay 63470