Jättiläisiä

Käyttäjän Harri Skaren kuva
Ma, 9.4.2018 -- Harri Skaren

Olen tänä keväänä pelannut aika paljon koripalloa. Koripallo on näin yleisesti ottaen isojen miesten laji. Itse olen valitettavasti varreltani melko vähäinen joten joudun korvaamaan puuttuvat sentit muilla avuilla. Pienenä miehenä kentällä oma perspektiivi on hiukan erilainen kuin hongankolistajilla. Etenkin korin alla tiukemmissa paikoissa on vaikea nähdä nousevilta käsiltä yhtään mitään ja korintekeminen tuntuu usein haastavalta. Paljon on kuitenkin mahdollista tehdä kunhan on rohkea ja valmis menemään isompiakin vastaan.

Daavid ei ollut jättiläinen, mutta hän oli rohkea. Hänen rohkeutensa perustui siihen että hän tiesi että Jumala on hänen kanssaan. Isäni joskus huomautti että ei Daavidkaan silti yltiöpäinen ollut: varasihan hän linkoonsa viisi kiveä yhden sijasta. Ihan vaan kaiken varalta, jos vaikka ensimmäinen olisikin sattunut menemään ohi…

Monasti arjen haasteet näyttävät pelottavilta. Etenkin jos näkökentässä on useampi uhkaava velvollisuus, tilanne tai deadline. Niin monta kertaa, juuri niissä hetkissä kun olisi pitänyt mennä rohkeasti myskyä päin, olen perääntynyt. Pelko lamaannuttaa, ja pahimmassa tapauksessa luvattu maa saattaa jäädä valloittamatta kun lannistaville ajatuksille on annettu riittävästi sijaa.

Näin hiljattain elokuvan The Darkest Hour, joka kuvasi Winston Churchillin roolia britannian pääministerinä toisen maailmansodan aikaan. Elokuva maalasi kuvan miehestä, joka kykeni muuttamaan historiankulkua omalla rohkeudellaan. Churchill valoi kansaan toivoa hetkenä jolloin toivo oli sammumassa ja Britannia oli jo valmis luovuttamaan natsi-saksan edessä. Kenties Euroopan kartta näyttäisi tänäänkin hyvin erilaiselta jos niin olisi käynyt.

Jumala ei kuitenkaan ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen. Pyhä Henki - puolustaja on meidän kanssamme ja me voimme otollisella ajalla astua rohkeasti esiin ja tarttua toimeen. Usein kun me otamme uskon askeleen kohti sitä minkä tiedämme oikeaksi, myös Jumala tulee mukaamme. Ja juuri siinä - Jumalan läsnäolossa - on meidän toivomme siitä että jo aivan pian jättiläiset makaavat lyötyinä maassa.