YHTEYTTÄ RAKENTAMASSA

Käyttäjän Akseli Mäkelä kuva
To, 24.1.2019 -- Akseli Mäkelä

Yksinäisyys koskettaa jatkuvasti suurempaa osaa ihmisistä. Elämään liittyvät kiireet ja erilaiset rajoitteet eristävät meitä toisista ihmisistä ja joskus myös Jumalasta. Yksinäisyyden seurauksena mahdollisuus olla osallinen itselle merkityksellisistä asioita vähenee entisestään ja elämässä on näin ollen vähemmän asioita, joihin voisi tarttua. Seurakunta koostuu ihmisistä ja tarjoaa mahdollisuuden rakentaa yhteyttä toisiin ihmisiin sekä tarjoaa myös ryhmän, johon voi kiinnittyä. Siitä huolimatta saatamme myös seurakunnassa kokea itsemme yksinäisiksi ja ulkopuolisiksi.

Yhteys toimii seurakunnassa kuitenkin hyvin erilaisilla pelisäännöillä kuin muissa ryhmissä. Seurakunnassa meitä yhdistää toisiimme Jumalan osoittama rakkaus ja Jeesuksen pelastustyö. Meidän ei tarvitse löytää yhteistä mielipidettä (ainakaan kaikesta), pitää samoista asioita (ei se kuitenkaan kiellettyäkään ole) tai innostua vaikka kesäleiristä (näinkin voi käydä), vaan yhteys perustuu Jumalan aloitteeseen.

Yhteyden rakentamiseen ei kuitenkaan riitä pelkkä Jumalan tekemä aloite. Sellaisenaan se ei säily kovin pitkään meidän elämämme moninaisissa kiireissä ja helposti yhteyden rakentaminen unohtuu. Jumalan tekemä aloite tarjoaa meille kuitenkin pohjan, jonka varassa voimme aloittaa yhteyden rakentamisen eli voimme viettää yhdessä aikaa, rukoilla yhdessä, oppia yhdessä ja viettää yhteistä ehtoollista (Apt. 2:42). Nämä kaikki syventävät Jumalan tuntemisen rinnalla myös toisten ihmisten tuntemista.

Yhteyden rakentamiseen tarvitaan aloite myös meiltä. Osallistuminen ensimmäisen kerran koskaan tai pidemmän tauon jälkeen on usein vaikeaa. Ehkä juuri näissä tilanteissa voisi auttaa seurakunnan vertaaminen kotiin. Sinne olemme aina tervetulleita. Jokaisella meistä on kynnys ylitettävänä ja on myönnettävä, että joskus osallistuminen on vain ollut mahdotonta elämäntilanteemme takia. Ei anneta kuitenkaan näiden tilanteiden rakentaa ylitsepääsemätöntä estettä yhteydelle toisiin ihmisiin, seurakuntaan tai Jumalaan.

Tunnetusti paras tapa rakentaa yhteyttä on viettää aikaa toisten kanssa. Tervetuloa mukaan löytämään ystävyyttä, Jumalaa ja omaa sekä toisten elämää rakentavaa yhteyttä. Tämä muuten luo turvaverkkoa elämän käännekohtiin, sillä tutkimusten mukaan yhteys toisten kristittyjen kanssa auttaa selviämään erilaisista kriisitilanteista!