Blogit

Käyttäjän Anke Savolainen kuva

Usko ainoastaan

To, 11.7.2019 -- Anke Savolainen

Olen mieheni kanssa toiminut seurakuntamme rukouskoordinaattorina jo jonkin aikaa.  Kammiorukous, esirukous, rukouspalvelu, ihan kaikenlainen rukous on sytyttänyt ja kiinnostanut siitä lähtien, kun  tulin uskoon, joten kun tehtävää tarjottiin, se tuntui oikealta ja luontevalta. Tehtävässä toimiminen on kuitenkin nostanut esiin riittämättömyyden tunteen. Olenko riittävän antautunut rukoilija, olenko riittävän lähellä Jeesusta, olenko tarpeeksi hyvä uskova?

Käyttäjän Pekka Havupalo kuva

Kuvia kaukaa

To, 27.6.2019 -- Pekka Havupalo

Sain toukokuussa yllättävän postilähetyksen. Se sisälsi kuvia yli 50 vuotta sitten kuolleesta isästäni ja hänen läheisistään. Yksi näistä läheisistä oli isäni äiti. Hän kuoli lähes sata vuotta sitten vuonna 1921, isäni ollessa 14-vuotias. En ollut koskaan aiemmin nähnyt kuvaa tästä isoäidistäni.

Isoäidin kuvan katseleminen oli merkittävä kokemus. Kuvaan sitä juurikokemuksena, yhdistymisenä siihen sukupolvien ketjuun, joka johtaa minuun saakka ja minusta eteenpäin aina lastenlapsiini.

Käyttäjän Vesa Partanen kuva

Kun ruohonleikkuri opettaa Pyhästä Hengestä

Ma, 10.6.2019 -- Vesa Partanen

Käden taidoissa annan varmaan etumatkaa muille, siksi on välillä turhauttavaa huomata, että yksinkertaiset asiat eivät aina luonnistu toivotulla tavalla. Tapaus ruohonleikkuri on tuorein kokemusmaailmaani rikastuttanut kohtaaminen. 

Käyttäjän Miika Havupalo kuva

Se suurin ajatus

To, 16.5.2019 -- Miika Havupalo

Istun juuri sohvallani pohtimassa mitä kirjottaisin tähän blogiin. Ajattelin, että tulisikohan sitä mieleen joku mahtava, maailmaa mullistava ajatus. Raamatunpaikkoja vilisee mielessä. Pulssi kiihtyy kun alan stressata siitä, että minkä näistä päässäni vilisevistä ajatuksista nyt sitten poimisin tätä tekstiä varten. Hörpin kahvia ikäänkuin kofeiinin vaikutus auttaisi minua tekemään päätöksen. Yhtäkkiä tajusin, että mitä jos kertoisin siitä suurimmasta asiasta minkä koen juuri tälläkin hetkellä. Simppeli ajatus, mutta niin kaiken muuttava. Pyhä Henki elää minussa istuessani tässä sohvalla.

Käyttäjän HokkanenJ kuva

Hyvän elämän salaisuus

To, 2.5.2019 -- Jesse Hokkanen

Meille on opetettu, että elämä on lyhyt – Älä siis tuhlaa aikaasi. Kiire valtaa elämän ja eteenpäin liikutaan kovalla vauhdilla, eikä vauhtia uskalleta hidastaa ja katsota minne tie on johtamassa. Välillä kiireisen arjen keskellä näemme vain suoran ja otamme sprintin viimeisillä voimin, vain huomataksemme, että mutkan takana onkin vielä toinen suora, ja silloin muistetaan, että ei kyseessä ollutkaan sprintti vaan, maratooni. Miten kiireisen arjen keskellä voidaan siis löytää hyvän elämän salaisuus kun kaikki voimat tuntuvat loppuvan liian aikaisin?

Käyttäjän Mikko Savolainen kuva

Armolle rakentaja

Pe, 19.4.2019 -- Mikko Savolainen

Isä ja Poika suunnittelivat ja loivat maailman ja kaikki, jotka siinä eläisivät sekä miten jokaisen elämällä olisi tarkoitus. Jokainen luotu saisi vaikuttaa täydelliseen lopputulokseen ja elämällämme tulisi olemaan ikuisuusmerkitys. Vielä ei ole käynyt täysin ilmi, millainen koko tarina Taivasten valtakunnasta ja siellä olevista tulee olemaan, mutta odotan sitä innolla.

Käyttäjän Harri Skaren kuva

Elävä ikoni

To, 4.4.2019 -- Harri Skaren

Pääsiäinen on käsillä. Vanhat kirkkokunnat nousevat paaston kautta kohti kirkkovuoden suurinta juhlaa. Kenties mekin elämme tänä keväänä seurakunnassamme pääsiäistä hiukan tavallista voimakkaammin, valmistautuessamme Peset Pois -pääsiäismusikaaliin.

Käyttäjän Heini-Maria Brenyah kuva

The power of unity (suomennos engl. tekstin jälkeen)

Pe, 22.3.2019 -- Heini-Maria Brenyah

One night some time ago I was reading the Bible to my little boy. As we went through the simplified, colorfully illustrated short stories, the story of the Babel’s tower caught my attention. What a turning point in the human history! God mixed up our languages.

Käyttäjän Mikko M. Viljanen kuva

Pienestä suurta - jos ei muutakaan ole

Su, 10.3.2019 -- Mikko M. Viljanen

Elämmekö me kehittämisen ja suurten mullistavien muutosten maailmassa, vai pienten tekojen, jotka muuttavat maailmaa tässä ja nyt?

Ei voi olla kiinnittämättä huomiota tapaan, jolla asioita hoidetaan yhteiskuntamme suurissa hankkeissa, joihin sijoitetaan huomattavia summia yhteistä rahaa. Sote, Turun parkkiluola, uusi ydinvoimala tai vaikka opetus ja koulutus.

Käyttäjän Säde Salo kuva

Seurakunnassa koettua

To, 21.2.2019 -- Säde Salo

On tammikuinen kaunis sunnuntai. Kirkkosalissa soivat nuorten muusikoiden taidolla ja tunteella johtamat ylistyslaulut. Penkissä istuja nauttii ilmapiiristä. Katse hakeutuu välillä sivuseinän suuriin, kauniisiin lasimosaiikki-ikkunoihin ja niiden läpi kohti taivasta.

Tänään on puhujavuorossa nuori kahden lapsen äiti. Hänen saarnavirttään ei soiteta uruilla vaan äänentoistojärjestelmän kautta gospel-duon tuoreelta levyltä. Puhe koskettelee kaikille tuttuja, kipeitäkin aiheita. Se sisältää monipuolisesti arkielämän esimerkkejä ja Raamatun neuvoja.