Blogit

Käyttäjän Matti Kivinen kuva

Koti

Ma, 9.9.2019 -- Matti Kivinen

Muutamien seurakuntien slogan on ”Tervetuloa kotiin!” Osuvasti sanottu. Kotiin on aina mukava tulla. Koti on paikka, jossa saan levätä ja hengähtää monista arjen kiireistä ja samalla ladata poweria seuraavaan päivään tai askareeseen. Kotona saan viettää aikaa läheisteni kanssa. Kotona saan olla oma itseni, rakastettu juuri sellaisena kuin olen.

Käyttäjän Sakke Kankaanpää kuva

Kunpa joku olisi kertonut

To, 8.8.2019 -- Sakke Kankaanpää

Työkavereiden kanssa vähän väliä vitsailemme niskajumeista kärsiessämme, että kunpa joku olisi meille kertonut säännöllisen venyttelyn työpäivän aikana auttavan välttämään jumeja ja niiden aiheuttamia päänsärkyjä. Jos vaan joku olisi meille kertonut, niin tottakai olisimme venytelleet. Kun se kerran auttaa ja on meille hyväksi. Mutta kun ei tästä ikinä puhuta. Tai siis, puhutaanhan siitä silloin tällöin. Mutta vain lehdissä ja tv:ssä ja radiossa ja työterveydessä ja... Mutta kunpa joku sanoisi selkeästi. Tokihan me tekisimme, jos vaan meille olisi kerrottu.

Käyttäjän Terhi Tikkanen kuva

Ilo on meidän

To, 25.7.2019 -- Terhi Tikkanen

Ilo, yksi tavallisimmista arjen sanoistamme.
Toisaalta sana, joka on helppo ymmärtää, mutta joskus todella vaikea saavuttaa.

Mitä ilo merkitsee sinulle?
Millainen ilo sinulla on?

Iloa olen itse viimeiset kuukaudet mielessäni kysellyt, rukoillut ja odottanut.

Elämän yllättäessä kovin odottamattomalla tavalla, ilo ei ole ollut ensimmäisenä vastassa toivottamassa tervetulleeksi uusiin haasteisiin. Vastassa on enemmänkin ollut hämmennystä, epätodellista oloa, huolta ja surua.

Käyttäjän Anke Savolainen kuva

Usko ainoastaan

To, 11.7.2019 -- Anke Savolainen

Olen mieheni kanssa toiminut seurakuntamme rukouskoordinaattorina jo jonkin aikaa.  Kammiorukous, esirukous, rukouspalvelu, ihan kaikenlainen rukous on sytyttänyt ja kiinnostanut siitä lähtien, kun  tulin uskoon, joten kun tehtävää tarjottiin, se tuntui oikealta ja luontevalta. Tehtävässä toimiminen on kuitenkin nostanut esiin riittämättömyyden tunteen. Olenko riittävän antautunut rukoilija, olenko riittävän lähellä Jeesusta, olenko tarpeeksi hyvä uskova?

Käyttäjän Pekka Havupalo kuva

Kuvia kaukaa

To, 27.6.2019 -- Pekka Havupalo

Sain toukokuussa yllättävän postilähetyksen. Se sisälsi kuvia yli 50 vuotta sitten kuolleesta isästäni ja hänen läheisistään. Yksi näistä läheisistä oli isäni äiti. Hän kuoli lähes sata vuotta sitten vuonna 1921, isäni ollessa 14-vuotias. En ollut koskaan aiemmin nähnyt kuvaa tästä isoäidistäni.

Isoäidin kuvan katseleminen oli merkittävä kokemus. Kuvaan sitä juurikokemuksena, yhdistymisenä siihen sukupolvien ketjuun, joka johtaa minuun saakka ja minusta eteenpäin aina lastenlapsiini.

Käyttäjän Vesa Partanen kuva

Kun ruohonleikkuri opettaa Pyhästä Hengestä

Ma, 10.6.2019 -- Vesa Partanen

Käden taidoissa annan varmaan etumatkaa muille, siksi on välillä turhauttavaa huomata, että yksinkertaiset asiat eivät aina luonnistu toivotulla tavalla. Tapaus ruohonleikkuri on tuorein kokemusmaailmaani rikastuttanut kohtaaminen. 

Käyttäjän Miika Havupalo kuva

Se suurin ajatus

To, 16.5.2019 -- Miika Havupalo

Istun juuri sohvallani pohtimassa mitä kirjottaisin tähän blogiin. Ajattelin, että tulisikohan sitä mieleen joku mahtava, maailmaa mullistava ajatus. Raamatunpaikkoja vilisee mielessä. Pulssi kiihtyy kun alan stressata siitä, että minkä näistä päässäni vilisevistä ajatuksista nyt sitten poimisin tätä tekstiä varten. Hörpin kahvia ikäänkuin kofeiinin vaikutus auttaisi minua tekemään päätöksen. Yhtäkkiä tajusin, että mitä jos kertoisin siitä suurimmasta asiasta minkä koen juuri tälläkin hetkellä. Simppeli ajatus, mutta niin kaiken muuttava. Pyhä Henki elää minussa istuessani tässä sohvalla.

Käyttäjän HokkanenJ kuva

Hyvän elämän salaisuus

To, 2.5.2019 -- Jesse Hokkanen

Meille on opetettu, että elämä on lyhyt – Älä siis tuhlaa aikaasi. Kiire valtaa elämän ja eteenpäin liikutaan kovalla vauhdilla, eikä vauhtia uskalleta hidastaa ja katsota minne tie on johtamassa. Välillä kiireisen arjen keskellä näemme vain suoran ja otamme sprintin viimeisillä voimin, vain huomataksemme, että mutkan takana onkin vielä toinen suora, ja silloin muistetaan, että ei kyseessä ollutkaan sprintti vaan, maratooni. Miten kiireisen arjen keskellä voidaan siis löytää hyvän elämän salaisuus kun kaikki voimat tuntuvat loppuvan liian aikaisin?

Käyttäjän Mikko Savolainen kuva

Armolle rakentaja

Pe, 19.4.2019 -- Mikko Savolainen

Isä ja Poika suunnittelivat ja loivat maailman ja kaikki, jotka siinä eläisivät sekä miten jokaisen elämällä olisi tarkoitus. Jokainen luotu saisi vaikuttaa täydelliseen lopputulokseen ja elämällämme tulisi olemaan ikuisuusmerkitys. Vielä ei ole käynyt täysin ilmi, millainen koko tarina Taivasten valtakunnasta ja siellä olevista tulee olemaan, mutta odotan sitä innolla.

Käyttäjän Harri Skaren kuva

Elävä ikoni

To, 4.4.2019 -- Harri Skaren

Pääsiäinen on käsillä. Vanhat kirkkokunnat nousevat paaston kautta kohti kirkkovuoden suurinta juhlaa. Kenties mekin elämme tänä keväänä seurakunnassamme pääsiäistä hiukan tavallista voimakkaammin, valmistautuessamme Peset Pois -pääsiäismusikaaliin.