Blogit

Rukousyhteys ja yhteyden rukous

La, 17.6.2017 -- Vesa Partanen

Tänä aamuna pysähdyin seuraavan yhdestä kirjasta muistiinmerkitsemäni ajatuksen äärelle. Anna arvoa sille, mitä sinulla on, mutta etsi enemmän. Yksittäiset virkkeet voivat tuottaa lukuisan määrän toisistaan poikkeavia ajatuksia, mutta haluan pohtia kehotusta rukouksen näkökulmasta. Rukous on pohjimmaltaan yhteyttä Jumalan kanssa. On suuri etuoikeus olla yhteydessä kaikkivaltiaaseen Jumalaan, joka on pyhyydessään hyvä. Hän on täydellinen rakkaus ja armahtavainen Isä.

Hengellisen ilmaston vaihdos

Ma, 15.5.2017 -- Miika Havupalo

Katselin ihmeissäni uutisista ja Facebookista miten Turussa tuprutti lunta toukokuussa. Täällä Amerikan Texasissa ulkoilutin koiraa hien puskiessa pintaan, suomalaisesta näkökulmasta kovassa helteessä. Elämme samalla planeetalla, mutta eri ilmastossa. Kumpikin ilmasto on tunnettu tietyistä ominaispiirteistään, jotka voivat kuitenkin silloin tällöin ailahdella kummasti.

Olenko pumppaaja?

Su, 7.5.2017 -- Mikko Savolainen


Raamatussa on monenlaisia tarinoita kaivoista ja lähteistä.  Jeesus opetti naista, joka tuli kaivolle hakemaan vettä. Jeesus avasi hänen silmänsä näkemään, mistä elämänlähde löytyy. Betesdan lammikolla sairaat odottivat veden kuohuntaa ja ihmettä omaan elämäntilanteeseen. Kukapa ei olisi odottanut muutosta tai nopeaa apua sairauteen, kipuun tai muuten vaan vaikeaan tilanteeseen? 

Ystävyyden siunaus

Pe, 28.4.2017 -- Harri Skaren

Olemme vaimoni Stinan kanssa olleet mukana Turun Helluntaiseurakunnan sykkeessä jo noin viiden vuoden ajan. Ympärillä on edelleen jonkin verran samoja ihmisiä kuin viisi vuotta sitten, mutta elävässä seurakunnassa pysyvää lienee vain muutos. Ihmiset liikkuvat ja rakkaatkin työmuodot elävät aikansa. 

Paperinpala, vesilasi ja käärme

Su, 9.4.2017 -- Mikko M. Viljanen

Ota pala paperia, yksi sivu, ja lasillinen vettä. Tunge paperinpala lasiin ja vastaa kysymykseen: Onko paperi kuiva? Eihän se tietenkään ole. Ota uusi paperi, uusi sivu elämässä, ja kasta siitä puolet tuohon vesilasiin. Onko paperi kuiva? Eipä se taida olla. Ja ota vielä edelleen uusi sivu, tällä kertaa kasta siitä aivan pienen pieni kulma vesilasiiin. Onko paperi kuiva?

Luonnollista

Ti, 21.3.2017 -- Säde Salo

Valloittavan valovoimainen kevätaurinko. Seesteisen sininen taivaankansi. Laajojen lehmusten vantterat, vanhat oksat. Oravien leikki: kevyen ketterää hyppelyä oksalta oksalle, puusta puuhun...

Istuskelen ruokapöytäni ääressä nautiskellen (sämpylän ja salaattiannoksen lisäksi) ikkunan takaisesta näkymästä. Miten onnellinen olenkaan, että entisen asuntoni vehreän pihamaiseman kadottua tehokaavoituksen ja täydennysrakentamisen alle sain tilalle uuden viihtyisän kodin sekä sisäpihallisen puita, oravia ja taivaankantta!

Jumalan laupeus

Su, 26.2.2017 -- Akseli Mäkelä

Raamattu kertoo, miten Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Monesti ohitamme tämän mahdottomuutena tai haluamme määritellä Jumalan meidän ihmisten kaltaiseksi. Ennen syntiinlankeemusta ihminen oli hyvä tuomaan esiin Jumalan piirteitä itsessään. Mutta syntiinlankeemuksen jälkeen Jumalan kuvan kaltaisuus meissä ihmisissä rikkoutui. Meidän piirteemme, tapamme käyttäytyä tai suhtautua toinen toisiimme ei ole enää Jumalan alkuperäisen suunnitelman mukaisia.

Omat suunnitelmat ja elämän yllätykset

Ti, 7.2.2017 -- Maija Salokivi

Meille ihmisille on tyypillistä suunnitella elämää eteenpäin, haaveilla tulevasta ja pyrkiä tekemään elämänvalintojamme sen mukaan, minkä uskomme hyödyttävän tavoitteitamme ja suunnitelmiamme. Tämä on ihan hyvää ja oikein, onhan meille annettu järki ja äly sitä varten, että voisimme elää viisaasti. Harvoin on hyviä seurauksia täydellisellä hetkessä elämisellä, kunkin hetken valintojen tekemisellä juuri sen hetkisen tunnetilan perusteella.

Suomi 100

To, 26.1.2017 -- Virpi Tammelin

Kävellessäni viime sunnuntaina aurinkoista Aurajoen rantaa kohti Puistokatua ja seurakuntaa, katseeni kiinnittyi kaupungintalon kohdalla sinisiin ja valkoisiin lippuihin, jotka lepattivat saloissaan. Jokaisessa lipussa oli teksti ”SUOMI 100”. Juhlavuosi 2017 onkin ollut esillä eri mediossa runsaasti. Kohta 100 vuotta on siniristilippumme saanut liehua vapaan maan symbolina. Itsenäisyydestämme ovat monet maksaneet kalliisti tavalla ja toisella.

Uuteen vuoteen

Su, 15.1.2017 -- Marjut Rantala

Uuden vuoden vaihde on lupausten ja elämänmuutosten aikaa. Lupaamme kymmenen hyvää ja kahdeksan kaunista, miten tulemme tänä uutena vuotena tekemään asioita toisin ja parantamaan elämäntapojamme. Lupaamme itsellemme ja muille tehdä asioita enemmän ja paremmin, lupaamme liikkua enemmän, harrastaa ja tehdä hyvää, rukoilla ja lukea Raamattua enemmän jne. jne. Kuulostaa tutulta eikö? Ja usein huomaamme pettyvämme itseemme, kun emme kyenneetkään toteuttamaan päätöksiämme! Olisiko syytä muuttaa ajattelua niin, että lupaan toteuttaa vain yhden tai kaksi asiaa sen kuuden sijaan?